srijeda, 6. lipnja 2012.

... omoti nosača zvuka s moto temom !

... vjerojatno najpoznatiji, a meni i najdraži omot/oprema albuma je: Janis Joplin - Greatest hits! Besmrtni album izdan 1973. g. Kao što se iščitava, album je izdan tri godine nakon Janis-ine smrti. Snimljen je u San Francisku na omiljenom i tada zloglasnom sastajalištu Hippie Hill u Golden Gate Parku. Janis sjedi na sportsteru svog brata. Nema podataka da je ikada i sama vozila motor.


... vrlo poznat je i album Purple Rain; Prince and the Revolution. Motocikl je Honda 400 iz 1981. Izložen je u Paisley Park Studios u Minnesoti.


... slijedi Meat Loaf - Bat Out of Hell; je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena. U videu fantomski motor stiže pred apokaliptično drvo u sumrak. Bio je to prvi put da je netko uz pomoć tremolo-ručice na gitari oponašao zvuk motora na kraju pjesme kada motor u spotu prolazi kroz maglu iznad groblja. Postoje nekoliko njegovih ploča na kojoj je istaknut moto motiv.

 

...  idemo do zločestih LA dječaka iz benda Motley Crue i albuma Girls, girls, girls! Pjesmu su posvetili curama s istaknutim harlićima na omotnici ploče.  Naslovna pjesma počinje zvukom iz auspuha i laganim turiranjem motora pjevača Vince Neila. Motor je izradio 1976 glavni mehaničar Hells Angelsa. Na kraju videa niz Franklin Canyon blizu Hollywooda odlazi Custom Hardtail Springer basista Nikkija Sixxa. Nisam preciznije podatke našao o točnim modelima motora ove dvojice.


... naslovnicu Chepa Trick-a ukrašavaju dva opet mi nepoznata Harley Davidsona.


... jednu naslovnicu, pjesmu i posvetu HD-u 1967 odradila je i vjerojatno jedna od najpoznatijih plavuša svijeta BB. Pjesmuljak na Francuskom nije za moje uši, no ... Prijevod bi nekako ovako išao: “Ne treba mi nitko na Harley-Davidsonu®/Pritisnem starter, i ovdje napuštam zemlju/Možda ću otići u raj/Ali pri najvećoj brzini u vlaku iz pakla.”


... i novovjeka diva "ovako rođena": Lady GaGa, Born This Way. "Pretvara" se u motocikl na pozornici tijekom pjesme “Heavy Metal Lover”. Izuzetno ružna naslovnica, no Gaga voli ići u krajnosti.


... s motorom se povezao još jedan član kluba 27, Jimmi Hendrix na albumu: South Saturn Delta.


... motiv motora nekoliko puta upotrebljavali su i legendarni metalci Judas Priest!



.. s moto temom koketirali su još mnogi ozbiljni i poznati s glazbene scene:




... a sada i malo neozbiljnijih i barem meni totalno nepoznatih frikova:






... Tank Art!