petak, 10. kolovoza 2012.

... današnja priča: SISTERHOOD.....





Seastre Van Buren  vozile su Indiane (model F powerplus 1000CC); motori koji su bili prilično moćni i veliki za njihove tjelesne proporcije.
Ruta kojom su prolazile uglavnom se protezala od usamljenih i loših cesta koje vode do planinskih vrhova, po stjenovitim terenima, kroz hladnoću i blato, najmanje po standardnim putevima i uređenim prometnicama.
Lokalnu pomoć na njihovom putu tražile su samo ukoliko su negdje zaglavile u blatu ili imale nekakav teži mehanički kvar.
Zapadno od Chicaga su uhićene nekoliko puta. Ne za prebrzu vožnju ili opasnu vožnju, nego za nošenje muške odjeće (tada još nije postojala motociklistička oprema za žene).
Tužniji dio u ovoj priči je da se sestra Adeline htjeli unovačiti u USA Army, misleći kako će joj pothvat na motociklu osigurati mjesto kurira-motocikliste u postrojbama Američke vojske, ali njezin je zahtjev odbijen (vjerovatno i isključivo zbog spola).  
Ove dvije sestre dokazale su se u borbi Amerikanki za ravnopravnost spolova u tadašnjoj Americi te je  kasnije njihov pothvat često korišten "materijal" u pokretima za ženska prava, a nešto kasnije i u borbi za pravo glasa ženama na državnim izborima.


srijeda, 8. kolovoza 2012.

... današnja priča: šibice !!!

... tko još pali cigaretu (lulu možda) šibicama !
... vrlo rijetko -rijetki !
... obezvrijeđivanju vrijednosti izrade i unikatnosti upaljača, tj. poplavom jeftinih "jednokratnih" modela istih,
šibice su se povukle u spokoj, gotovo nestadoše
... obične drvene (duge i normalne dužine), kaubojske (koje se pališe osvaku površinu; đon cipele), parafinke, pljosnate, svakakove. naše šibice "Drava" prekrasnih motiva pasa, gradova, divljih životinja.... - jednostavno ih nema







... korištene su i u marketinške i političke svrhe (kao što danas stalno vidimo i na plastičnim upaljačima):


... od šibica se nekada stvarala zanimacija - stariji će se sjećati zanimljivih mozgalica u vidu premještanja jedne šibice kako bismo izvršili postavljeni zadatak/problem;

... u strpljivih se rađaše i makete koječega (najčešće u dugim vojničkim danima Eiffelova tornja), a umješniji stvaraše i umješnija djela; gotovo umjetnine:


... od kuda mi nakana spomenuti ovo, odlazeći s posla na podu pored hotela panorama naiđoh na ispuštenu kutiju njihovih reklamnih "hotelskih" šibica,




... i eto me doma za prozorom u svijet (čitaj i razumijevaj - internetom); pa potražih i nađoh poveznicu o filumeniji i motorima:



... i to je to; svako vrijeme nosi svoje breme - rekoše; danas su nam od nekada svjetske firme za proizvodnju šibica ostali papirići za cigarete, filteri, a ovo zaboravismo:
... i za kraj jedne olimpijske:
... nekoliko mjeseci kasnije dodajem i ovu fotku s FB-a:


utorak, 7. kolovoza 2012.

... fantastic photos !


... Cycle Girls !


... cesta dugačka ravna .....

... ne vidiš joj kraja, samo tragovi puta na njenom licu ...


... Air Brush !? WTF !?!?!?!?!


... muhe bikerice !




... samo malo da ti stavim dok ne pučnu svirati Dukes-i !
(Dukes of Hazzard)

... pozor ! ... pozdrav na-desno !!!


... odmah mi je pala asocijacija na party HMC i parkiranje ispred barake u Oroslavju !

... Tank Art !


... da se nikada i nigdje ne izgubi !!!

nedjelja, 5. kolovoza 2012.

... prava istina o Snjeguljici !!!

... kao što se vidi iz neoborivih dokaza priloženih u foto-dokumentaciju FBI-a; Snjeguljici zla maćeha nije ponudila jabuku ............