utorak, 8. listopada 2013.

... današnja priča - Dan neovisnosti RH !



... da, ustvari pitam se - od čega neovisni smo ?
... od stanja duha u ispraznosti tipkovnice i kompjuterskog pogleda u svijet koji u sve većoj modernosti novootuđenja prekomjerno prakticiramo.
... od stanja domaćih političko-vrištećih elita što nam uspješno montiraju nove istine o nama samima i našoj povijesti - krojeći nam ovisnu budućnost.
... od stanja mozga koji nam dopušta zaboraviti vrijednosti koje su stoljećima vodile do ponosnih devedesetih.
... od stanja zasljepljenosti spoznajom kako imamo Hrvatsku dok je u sljepoći svojoj predasmo domoljubnim fenomenima/foteljašima što davno ih velikan Bruno opisa.
... od stanja beznađa dok jutrima žureći na svoja radna mjesta manje ili više sažaljivo promatramo izvučene prazne plastične boce i njihove izmorene, gladne, pogrbljene i mutna pogleda uplašene "ribiće".
... od stanja bježanja od samih sebe, od svojih bližnjih, od osmijeha, od svojih šefova, od svojih zaboravljenih, od istine koja udara po ispijenim nam i dalekovidnički  lukavo brisanim nam ponosima.
... od stanja osuđivanja u koja upadamo u birtaškoj atmosferi neslaganja sa sadašnjicom.
... od stanja ushita i zajedništva što nas devedestih iz raširene hrvatske ruke u čvrstu ponosnu šaku dovelo, a sada ta šaka opet otovorenom rukom postaje.
... od stanja nameta raznih nam bijelosvjetskih moćnika što zrnje sužanjstva umilno nam sipaju, a mi opet ko guske u magli dodvornički zobamo.
... od stanja kada opet - Hrvat Hrvatu Hrvat (p)ostaje !