ponedjeljak, 7. travnja 2014.

... priča o Vršilnici !

...ili MK Mogila - 4. rođendanski party !



... svake godine približavanjem travnja i njegova prvog vikenda raste napetost u glavama nas Mogilaša; približava nam se party.
... kako ove godine - bruji, gdje - tuče po mozgu, hoće li nas blagosloviti vrijeme - stvara zebnju oko srca i mnoga slična pitanja si postavljamo ...

... nekako uvijek sve ispadne OK, pa se nadamo ...!

... nakon prvih javnih dogovora te uz pomoć grada Zaprešića dobismo prostor na našoj prvoj lokaciji, točnije Jezeru Zajarki, gdje smo odradili svoj Introduction party. Mi sretni kao mala djeca, prostor izvrstan, lijep, priroda s jezerom oko nas, infrastruktura za poželjeti ...
... no onda se uvijek umješa nekakovo ALI !?

... nakon traženja osobe odgovorne za objekat na jezeru koje je trajalo višeod dva tjedna; slijedi iznenađenje u obliku odbijanja iznajmljivanja prostora za održavanje našega partya... kako, zašto, otkud sad; nije bilo odgovora i drugog načina nego zasukati rukave i tražiti može li se izaći iz izgubljene situacije pronalaženjem nove destinacije.

Tko traži, naći će - i našli smo; iziđoše nam u susret lovci sa lovačkim domom u Vrbini (hvala g. Danijelu), ali ponovno i grad Zaprešić sa izdavanjem dozvole i uporabe jednog vrhunskog objekta; u srcu hrvatske i zaprešičke povijesti, prostorom koje odiše Jelačićevim dahom iz davnina ...

... i tako ljubaznošću gradskih otaca (g. Turk, G. Labus, neki kojima na žalost imena ne zapamtih, ali ne nevrijedni nam uslijed toga), lobista kojima smo neizmjerno zahvalni te turističke zajednice grada Zaprešića na ćelu s mogu reći NAŠOM Brankom -
dobismo VRŠILNICU, okolina povijesnih Novih dvora!

Sačuvani i djelomično obnovljeni gospodarski objekti također su vrijednost Novih dvora. Okrugla "vršilnica" je jedini, najstariji takav objekt u hrvatskoj, potječe izXVII. stoljeća, spomenik je nulte kategorije. Nekadašnje spremište plodina, trokatna žitnica, uređeno je 1987. godine kao galerija. (izvor Wikipedia).




... priča je desetak dana pred zakazani nadnevak događaja poput Feniksa i ruba otkazivanja konačno mogla biti uobličena u još jednu našu party uspješnicu.
... srećom sami nismo nikome i ništa otkazivali.

... ostalo je pobijediti vrijeme (vremenski cajtnot) , meteo uvjete najviše, to smo uspjeli nagradom od strane svih prijatelja koji nas pohodiše, svih izvođaća koji se odazvaše i uradiše svoj dio programa, svih članova kluba koji se potrudiše savladavajući prepreke doći do cilja. 
... a kiša, ona je ipak nesmiljeno padala tijekom cijele subote...

... sređivanje samog prostora, interijera Vršilnice teklo je glatko, gotovo po špagi kak bi se reklo, radilo se, zezalo, uzrujavalo, šalilo i ponovo radilo, tražila se nova i najbolja rješenja kako sve složiti, pozicionirati i prilagoditi uspješnom ugošćavanju bikera, izvođača i ostalih posjetitelja.
... pozornica, tonski pult, rasvjeta i razglas, doprema cuge, klope (uz veliku pomoć gazde Marka i Tomeka iz restorana Bašća u Zaprešiću), cjelokupne ugostiteljske logistike, klupa i dodatnih stolova, osiguranja objekta (prometno, PP aparatima, trakama), higijensko-sanitarna priprema, priprema prostora za noćenje najupornijim gostima; istina posla nije nedostajalo !
... o da, i papalo se u predahu posla; malo kod našeg velikog supportera i još veće ljudine Marinka, gazde caffe bara Koala na zaprešićkoj šetnici, a malo i u Vršilnici ...
... čestitao se i rođendan našemu Denisu !

... plac štandoviu službi partya, kao pregrade za spavanje, kao stolovi, kao prijamni pult, kao odlično uklapanje u ambijent, našu potrebu i iskoristivost

... prospect okolčavanje!

... i sinek je na party-u natezao (traku)!
... visoko, visoko !!!
... tonci s toncem !

... interijer Vršilnice!

... interijer Vršilnice iz drugog kuta !

... središnji prostor Vršilnice !




... krčkanje paprikaša u režiji Marinka!



... njam !

... al sam gladan,baš sam gladan !

... majstor od roštilja ! ... Massa !

... pufffaaaa !


... među prvim gostima prepoznasmo Švabu iz MK Katastrofa i Dejana McGregora iz skupine Tartan Army Croatia, te Dadu (kasnije i ostatak pristigle ekipe iz TAMC) sa svojom ženicom Albinom, rođo Kvoc (MK Griffons) .......

... TAMC s poklonom za nas !
... Hrvatko/Škotsko/Slovensko prijateljstvo !


... pronađene djeteline s četiri i pet listova jamčile su unatoč vremenskom kijametu uspješnu,uzbudljivu i neprospavano ludu Mogila noć !
... 11 Mogila djetelina!

... među prvim izvođačima pojaviše se u skraćenoj inačici moto-povijesnog defilea plemićka mladež iz Zaprešića s kolažem replika odijevanja u neka davna vremena, praktično od baroka, vremena Jelačićevih pa sve do kralja Elvisa:




... kako i MK Mogila vuče svoje ime iz korijenja hrvatske povijesti, ovo je bila prilika spojiti nespojivo: bikerski klub s udrugom koja štuje povijesnu tradiciju radom u skupini Plemićka mladež !

... Ban Josip jelačić i njegova dama među bikerima !




... moto revija kroz povijest ženskih nošnji !













... proslavljen je i rođendan prijatelju Manfredu iz TAMC ! ... Albina je kao iznenađenje pripremila poslasticu;


... a i mi se potrudismo skromno darivati našega gosta !


... slijedeći u nizu netipčnih nastupa na bikerskim susretima bili su naši prijatelji i gosti iz plesne skupine 
Irish Maiden (hvala Ivančici) !




... i sami smo povremeno darivani; hvala TBMC (CRO), hvala Katastrofa MK (SLO), Rolling Fish (Kotoriba CRO), TAMC (Austrija).

... za glazbeni dio bili su odgovorni Glasna tišina (Zaprešić), Dukes of Hazzard (Karlovac) i Dominik (Zagreb).
... Glasna tišina !

... Dominik!

... nazovimo ovo pregledom portreta:








... jedna veličina, ljudska i supporterska; Marinko; caffe bar Koala

... jaka redarska snaga u sigurnim rukama !

... a sada pomalo svega zabilježenoga okom vlastitim, Kuninim, Domijevim, Željkovim, Dejanovim, Štefkinim, Kvocovim, Karlovim i još ponekog izostavljenog "slikača":

















... medijska popraćenost od strane TV Zaprešić !
.

2 komentara:

  1. Od tri koje sam posjetio,ovaj mi je najjaci!Prostor i sadrzaj su odusevili!

    OdgovoriIzbriši
  2. ... da ovaj prostor i sve do sada su i meni najjači do sada, letvica je visoko dignuta već našim prvim party-em, nastavljamo visokim tempom dalje ...

    OdgovoriIzbriši