nedjelja, 3. kolovoza 2014.

... Status Quo; jedan nepropali izlet - jedan otkazani koncert !

... uzbuđenje u trenutku spoznaje kako će jedan san o doživljaju u živo koncertiranja rock banda koji zavoliš u prvom razredu srednje škole biti ostvaren - ne može se opisati!
... doslovno; mladalačko i srednješkolsko uzbuđenje te odmah dogovor s frendom Željkom (mamio sam i neke druge, ali nije uspjelo) kako ćemo ići odslušati svoje srednješkolske idole!
... drugo lijepo iznenađenje je priredila moja Kuna u vidu poklon karte za koncert u povodu moga rođendana (HVALA ženice moja)!
... krenuh u potragu za kartama, putem interneta; naravno;
ALI,
nije jednostavno kada karte u svojoj mreži nudi netko monopolističčan u branši i zove se Eventim !
... no njihovu nepposlovnost i ažurnost ne želim reklamirati u ovom zapisu !
... karte su ipak kupljenje "In Live"; a koncertni dan se približavao!




... vrijeme da se krene; subota konačno Suncem okupana, Željac i ja orni i raspoloženi krenusmo put Pule i kavu ne popivši, krenuli mi ...
... pa se malo i vratili jer na jedno za svaki slučaj upućeno mi pitanje od strane svoga kompanjona o ulaznicama - odgovorih: NE, bemu, zaboravio sam karte doma !!!
... željkova nevjerica, moja bjesnoća na samoga sebe i povratak na Kustošiiju, tatovsko ulaženje u vlastitu kuću, malo živčana prevrtanja ladica, uzdah: KARTA JE V ŽEPU !
... i krenusmo, ponovo !
... put putujemo starom karlovačkom kako bismo izbjegli viđeni prometni čep kod Lučkog, ali ipak se u Karlovcu moj Željac "popeo" na autoput i nastavismo po njemu prema Puli juriti 40-50 km/h !!!!
... spora kolona !
... konačno odvajanje u Bosiljevu, pa eto brzo i Rijeke, a oko 13.00 stižemo u Pulu!!!
... potražismo parking i uz veliki osmijeh zaključujemo kako je prazno mjesto odmah uočeno, kako smo se uparkirali u centru Pule, ali u treću zonu - sretni, ali Željko ubrzo i zaključuje kako njihova treća zona košta 15kn/h !!!
... 15 kn/h !!!
... mater im njihovu i ostale psovke izletiše nam iz mozgova preko opakih jezičina !!!
... opa, platili mi to ipak; uz zaključak: Idemo splahnuti grlo jednom pivom, negdje te nazvati frendove s CCF-a kako sam im i obećao!
... krenusmo od auta te u čudu uočavamo taktiku pulskih gradskih otaca u nemogućnosti izbjegavanja plaćanja nekupljene parking karte!!!










... nađosmo po savjetu Rock caffe, prepričasmo si jopet međusobno parking cijenu, a konobar nam objasni: U Puli je treća parking zona najskuplje gradirana, kao u ZG prva !!!! ... čuđenju o zonama i cijeni došao je kraj!

... prije spuštanja po ovježenje, onjušismo atmosferu oko Arene!




... zvrcccccc mobitelom, javljaju se redom Zed (Željko), DragstarPU (Željko), Custom Rider (Dalibor), Medevelin (jbg. ljudini nisam niti ime i prezime saznao/pitao !!!), Zamorčica i Zamorac kao stari frendovi i sastavnice raznih moto druženja!
... kako su oni redom stizali tako su se i runde cuge pred nama izmjenjivale ...........





... žao mi što nam fotić još nije bio pri ruci dok je i Dalibor bio među nama !
... unutrašnjost Rock caffea, točnije WC je zanimljivo uređen:




... ... a onda na vrhuncu dobrih vibri, druženja starih i novih poznanstava, zajebancije (uzimao sam svakih pola sata po pola viagre kako bih mogao sve redom odlično podjebavati)
- ŠOK !!!
... iz usta našeg konobara: Koncert je kaže prije nekoliko minuta OTKAZAN !!!
... nevjerica, provjera informacije, spoznaja istinitosti navoda, jad, očaj pola sata, a kao vječnost u našim glavama !
... odluka radi odlična društva: NIŠTA NAM NEĆE OVI DAN POKVARIT !!!
... odlučismo zajednički prođirati Pulom, pa uz neizbježne daljne komentare o otkazu koncerta radi bolesti gitariste Status Quo benda; ogladnismo i potražismo neku klopu (hvala Medevelin)!




... zanimljiv spomenik nam domaći pokazaše i objasniše; Spomenik kurvama u penziji ! ... to je ovo iza mene. he, he, he !

 ... šetnja Pulom donijela je i pogled koji smo nazvali: K dobroj mamici !!!




... bilo je tu i političkog kolorita:


... mačak/mačka koja u pizzeriji traži ispušteni zalogaj:

... poslije šetnje, još jedan čeznutljiv komentar i pogled na "zamračeni" događaj:


... večer smo zaključili šetnjom do klubskih prostorija Twin Horn MC, žao mi je što nismo sa sobom ponijeli fotić jer sama građevina, okolina, interijer i eksterijer kluba je barem meni (a vjerujem i mnogim domaćim i stranim bikerima) nešto fantastično !
... večer u laganini priči završismo kod našeg zeda i njegove Snježane kojima zahvaljujem na gostoprimstvu!



... jutro poslije je uvijek JUTRO POSLIJE, najbitnije da nas "pivo ne boli", samo ugodni dojmovi uz jutarnju kavu, pozdrav s domaćinima i put pod kotače!

... uz put, kotrljajući se lagano Istrom na kratko svratismo kupiti neku klopu u mjestu Raša i otkrismo povijesnu zanimljivost:
U Mussolinievo vrijeme i na njeguvu inicijativu grad je potpuno izgrađen u manje od 600 dana s namjenom smještaja (trajnog) rudara i njihovih obitelji koji su trebali raditi u okolnim rudnicima.
Zanimljiva je i građevina uz presušenu rijeku, uz šetnicu - stari (ne)upotrebljavani WC.


 

... i to bi bilo to !
... ipak je to bio užitak, ljudi čine užitak, ne bolesni glazbenici kojima srce više ne fercera najbolje !!!
... još sutra da "prodam" karte Eventimu !!!