subota, 4. ožujka 2017.

... oči pune Hrvatske (lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene)!

... konačno doma, konačno lijep dan, konačno Šokac mrmlja kako ga valja pozvati na istezanje kotača i upoznavanje ...
... gdje ćeš boljeg prijepodneva nego ga provozati, a vračajući se neki dan s posla primjetih u Kumrovcu održavanje tradicionalnog rally-a, pa se tako ideja o vožnji pretvorila u današnju vožnju ...
... odlična vijest je: stanem u svu svoju staru opremu, zimska kilaža mi nije diktirala kupnju nove opreme, imam još prostora i rupica na remenu ...
... uvijek sam izbliza želio osjetiti miris oktana, pucanja iz nemirnih auspuha, prešinu s puta i driftanje majstora rallya; eto, krenimo:

... prvi mali zastanak bio je naklon spomeniku posvećenom Lijepoj našoj himni, Šokac je paradno zauzeo stav pred objektivom:

... slijedeća točka interesa; zidine stare utvrde CESARGRADA, može se autom bez problema, motorom je bilo pustolovno u ovo doba godine, uska asfaltirana cesta puna je šljunka, vlažna lišća, ali uz dodatnu i veliku pozornost  u vožnji da se doprijeti. Doduše vozno je do pred planinarski dom, dalje se treba protegnuti, ali vrijedi !
... prije uspona do doma, poziranje z bregima iza !

... putem sam snimio zanimljiv bunarčić, kantice nema, ali vode u njemu ima, pitke ili ne - nisam provjeravao, zanimljiva su i raspela, a panoi o geografskoj poziciji te flori i fauni gorja daju dodatnu edukaciju svakom posjetitelju:





... priču o Cesargradu si povečajte i pročitajte, nema smisla prepisati ili prepričati:




... a sad zidine, skrivene u dubini šume, što bi nam ispričale kad bi mogle, koje tajne skrivaju njihove godine niti maštati ne možemo:























... odlazak prema Kumrovcu, a u glavi slaganje dojmova s planine, dojmova povijesti i ushićenosti zidinama, baš ih volim naći, obići, gledati, uživati, povijest svoga naroda stvarno treba uživati!

... s ceste se s druge strane nabacije neka slijedeća zidina, obići ću i nju; kad - tad!

... KUMROVEC; nikad do sada viđeni rally, eto me i na tom čudu oktana, adrenalina, sposobnosti, brzine i razumljive rike auto mašina, start prema startu, ne kužim ali ok;




... korak po korak, zauzeh busiju za fotkanje, odmah sam uočio jednog automobilčeka u odmaranju od krš-lom jučerašnjeg dana, a ubrzo mu se pridružio i još jedan, snimateljska busija je iznad potoka i mostića odlično pogođena, atraktivna .....





... toliko atraktivna pozicija da se netom nakon starta tog brzinca .jedan autić s dva stričeka zaletio u mostić, za njih je natjecanje iznad potočića završilo:








... kadrovi jurnjave po uskim, zavojitim i prašnjavim cesticama Kumrovca:





















... a tek ovi kadrovi - rally između starih hiža i ponad šekreta, pravog, drevnog i drvenog šekreta :




... za kraj i poneki kadar iz starog sela Kumrovca, prvo zeko i potočić:


... potom ostale izvorne ljepote koje vrijedi jednom ponovo obići i na štrukle potom poći !








... posvećeno gasilcima u klubu:





... kakav bi to bio odlazak iz Kumrovca, a da ne nađem još jedan start!

... i za konačni kraj  - pozdrav od Miška !