subota, 24. lipnja 2017.

... Plemićka mladež i MK Mogila !
... Umjetnička udruga plemićka mladež iz Zaprešića okupljenja radi očuvanja tradicijskog nasljeđa prošlih vremena daleka 18. st Zaprešičke i gravitirajuće okoline pozvala nas je uveličati njihovu manifestaciju pod nazivom "Noblesse iz second handa"!
... suradnja je počela prije tri godine kada su bili naši dragi gosti u svojim opravama na našem moto partiju.
... uzvratili smo im suradnju našom potporom i zajedničkim druženjem spojivši naizgled nespojive udruge, ali sa zajedničkim ciljem: promocijom Zaprešića i kulturnih događanja u gradu!
... ipak, ne vozimo svaki dan kralja Matijaša Korvina i njegovu ženu, kraljicu Beatrice te dvorjane njihove !
... nekad s nekoliko konja pod sobom ili kočijama danas na stotinama "konja" !
... eh da, naučismo pokoji plesni takt davnih vremena !
... tema je osim prikaza manira i plesova prikazala i kako se od starih materijala, tkanina - reciklata (zavjesa, koperdeka i sl.) može oživjeti odijevno modna slika toga doba !
... hvala gospođi Lidiji i udruzi na pozivu !
... zajednički spretni i nespretni plesni koraci:... s njihovim veličanstvom kraljem Matijašom i njegovom ženom Beatrice !... konjske snage ovog doba u službi kralju onog doba !
... MK Mogila i frend Golub iz MK Daruvar !


... konačno na crvenom tepihu !

četvrtak, 15. lipnja 2017.

... kratki izlet do Švabe i Brede !... godišnji traje i daje prigode za vožnju i na taj način nudi i mogućnost osjeta prijateljima koje ne viđaš često.
... u toj skupini su mi Švabo iz Mk Katastrofa i njegova Breda.
... Maribor nije daleka destinacija, pa sam odabrao mrvicu duži put preko Zaprešića, Brežica, smjer Celja, pa skretanje u Rogaškoj prema Sl. Bistrici i Mariboru!
... Švabo nas je dočekao u Sl. Bistrici i kod Gonsa smo obavili prvu tekućinu, ja sam prvi puta kušao Union tamno nepasterizirani i ............ odlično je. Njihove sokiće neću spominjati!


... nakon toga otišli smo pojesti super ukusni ručak koji je pripremila Breda ) odlične knedle u saftu od konjetine !
... dogovor je pao posjetiti Marijansko svetište ma Ptujskoj gori! Breda i Švabo ovdje hodošaste svake godine pa su tako i nama pružili prigodu zabilježiti svetište sa svim sadržajima u danu koji nije nudio gužvu i gomilu vjernika.
... predah po dolasku sa radlerom i sokovima, ma i mene su pokvarili svojim izborom pijače !
... Marijansko svetište u sličicama:
,,, u podnožju Ptujske gore odnosno brijega na kome je crkva, na rotoru putnike i hodočasnike dočekuje slijepa deklica; divan spomenik slijepoj djevojci "zagledanoj" u daljinu!... slijedeća destinacija u smjeru Ptuja odnosno našeg povratka u domaju - malo je izletište - Dolina Winettua!
... kako malo ljudima treba da im u skromnoj okolini i ponudi, ambijentu bude odlično pokazivali su nam pjevanjem umirovljenici i njihovi plesni koraci te glasovne mogućnosti u šarolikoj izvedbi ex YU evergrina.
... malo jezerce u kome ulovljene pastrvo platite i osoblje vam ih pripremi svježe.

... ah, ovdje sam već u svoje društvo postao pravi radleropija!

... pilci lakih nota: ... malo kreative indijanskih motiva nepoznatih autora:

... malo duhovitosti u označavanju WC-a !


--- i to bi bilo to, do slijedećeg druženja, vožnje: brmm, brmm svima !