srijeda, 18. siječnja 2017.

... od "Trga" do Dolca - 15. siječjanj 2016!

... ideja: malo tramvajem do Trga, nisam baš tako htio, ali Željkecu je Kata zabranila uzeti ključeve Astre; jer kao na pivu ćemo!?!?!?!
... kako nam je samo prezrela namjere!
... čekamo bus na Kustošiji, ja hoću kupiti kartu (poštenjačina), busdrajver me ignorira; OK, dođemo do Črnomerca, kupujemo karte za vožnju na kiosku, požurujemo do tramvaja (kao da je jedini na svijetu), upadamo u "šesticu", al nismo ziher kam ona vozi pošto se dugo gradskim prijevozom nismo koristili, zbunjeni izlazimo van uvidjevši kako tram kreće, iskačemo iz njega brže od preljubnika iz ljubavničina kreveta, uviđamo kao "šestica" ipak vozi na Trg, ostajemo na stanici, a onda prasnemo sami sebi i svojoj glupoj reakciji u smijeh.
... krelci !
... jedanaestica je spas !
... na trgu se pojavljujemo koju minuticu prije početka svečanog koncerta posvećenog dvadesetpetogodišnjici pšriznanja RH, da je Pernar bio ovdje ziher bi sjeo !!!



















... potom je po programu i najavi voditelja trebala zapjevati Tereza, no ili je žena izvan forme i nije se upjevala, ili je bila u virozi, ili joj je bilo hladno, ili je netko zajebao ozvučenje - ona je kričala, kmečala o dubrovačkim zvonima da je ni sv. Vlaho nebi slušao i prislilila nas otići u smjeru neke pive prije planiranog vremena i osjeta žeđi!



... prvo malo pored katedrale do Opatovine:






... Opatovina, parkić i mural o kome sam čitao nedavno, lijep, šteta što nisam napravio panoramsku fotku:




... sve što smo izdegustirali više i ne mogu izbrojati, bilo je naporno, unutrašnjost je zanimljiva, bez dima, gotovo (radi nepušenja) i bez posjetitelja!









... onda smo zamijenili birtiju jer nam je u Craftu već bilo neugodno, prošli zanimljiv zidić i otišli naprasno doma, htjeli smo na vrijeme doći doma na ručak koji je obitelj već apsolvirala, a mi smo morali od napora na kauč i malo odmoriti!




... putem prema doma, malo smo porazgovarali sa raspjevanim Petricom, ljepše je zvučao nego Tereza; ili je to bio zvuk vjetra na brisanom prostoru !?





... pogled ukrug sa praznog Dolačkog brisanog prostora!