ponedjeljak, 24. rujna 2018.

... oči pune Hrvatske - Čazma !



... ovih dana me bocnuše neke objave o Čazmi i nastavku istraživanja na ostatcima starih zidina pa je bilo logično stati na putu prema Lipiku i malo prošetati, "opaliti" poneku slikicu za uspomenu!

... više na linku: https://www.cazma.hr/povijest/













... mukotrpni i strpljivi arheološki radovi stalno traju !








... pogled na gradsku crkvu!



... obezglavljeni književnik !



                                                  ... uspomena na izgradnju socijalizma !




... i malo pogleda prema Šokcu !



... oči pune Hrvatske - Sirač (stari grad) !



... povratak sa partija MK Iohnnites obavio sam po u petak smišljenu scenariju; jutarnje buđenje, kavica, završna razmjena utisaka nakon dva dana tulumarenja i povratak u Zg.
... međutim ono što nisam planirao jest suputnik na tom povratku, a našao sam ga u liku Brmbija, moto znanca i moto putnika iz Bistre (člana MK Iron Ghost iz Sv. Nedelje).





... vožnja i povratak prema Zagrebu bio je u mojoj glavi zamišljen sa točkom razgledavanja ostataka ruševina starog grada Sirač, a za ostatak će se pobrinuti trenutna inspiracija i viđeno uz trasu povratka ako do toga dođe ...

... a došlo je kratkim slikanjima u Končanici mislim, zanimljivi slamnati likovi koji vjerovatno pripadaju običaju mjesnog obilježavanja žetvenih svečanosti:



... da ne opisujem i ne prepisujem, o samm starom gradu Sirač sve podatke možete pročitati na linku: http://www.sirac.hr/posts/post/289/stari-grad-sirac


 














... ispod starog grada zanimljiv lik, skulptura biciklista, ništa ne kazuje tko i šzo, koga predstavlja, ali bilo je dosta za poslikati se s ovom zanimljivosti mjesta.









... još poneka slikica pokraj vatrogasnog spremišta sa starim vatrogasnim kolima i spomenikom (sv. Florijanom) u zanimljivoj drvorezbariji.











 ... i to bi bilo to, nastavili smo prema Varaždinu na klopu, bez zastajanja, iako mi je oko uočilo neke buduće destinacije, ali - o njima uskoro !