ponedjeljak, 13. travnja 2020.

... jedan Uskrsni dugošetajući slikopis od Kustošije do Črnomerca !

... slikopisna šetnja od doma u Kustošiji do križanja Ilice sa Sv. Duhom, odručali Uskrsna jela, popili kavu i odluka je pala na šetnju kvartom, no korak po korak odužilo se ta šetnjica sve do večeri, čak u dva, tri kruga ...

... start od doma, uz prugu, pored željezničke postaje Kustošija; ozelenjele zarasline:




... vrijedilo je vratiti se i kliknuti novouređene uratke BBB-a po slobodnim površinama, organizirano i uz dogovor, neka oslikavaju, neka uljepšavaju, bolje to nego neke škrabotine koji svaki idiot može nekažnjeno i besmisleno nasprejati tam di se budali poželi.



... tada sam se sjetio prostora iza nekadašnjih pogona ciglane, nekako sam lovio kadrove koje sam htio zamijeniti hrpama namjerno nefotkanim gomilama smeća posvuda, po napuštenim objektima i stazama, užas koliko ljudi u svojoj lijenosti mogu donijeti smeća posvuda i nekažnjeno, a samo koji kilometar dalje su reciklažna dvorišta !!! ... nikada im se neću prestati čuditi !!!
... otužna činjenica jest postkorona iskorištena sredstva zaštite, rukavice i maske, lakše ih je odložiti na tlo nego ponijeti doma u kante za otpad (ili sve usputne kante za otpatke)!












... lovio sam i neke kadrove u daljinama i visinama, mali i veliki dimnjak ciglane, udaljeni hotel u kompleksu vojnog učilišta:





... poneki kadar oko jezera:




... zatim nekoliko rana na objektima i ostataka na tlu nakon nedavna potresa:

















... potom sam se vratio po mobitel i uhvatio zalazak Sunca sa zapada:


... ne, nije dovoljno vratih se do okretišta Črnomerec pa Ilicom opet do križanja sa Sv. Duh-om, mali dio Selske te povratak doma preko "Barunice"!