nedjelja, 24. rujna 2023.

... oči pune Hrvatske - Čakovec (8. Zrinski Art Festival)!

 ... iznenađenja svatko voli ili ih rijetki ne vole!? Vrhunska iznenađenja su ona koja slučajno prirediš samome sebi. 

... puno tih usputnosti "poberem" motorom. Krenem prema jednom zadanom cilju, a usput otkrijem nešto novo, neočekivano; i to je to - iznenađenje. Tako je bilo i za nedavne vožnje po Međimurju.


... krenuo sam prema parku i dvorcu Zrinskih ostavivši motor u jednoj ulici u centru grada.
Na trgu - ulično iznenađenje, pištoljčine i revolverčine! U svakom slučaju nesvakidašnja izložba ispred centra za kulturu.



... autori ovih neobičnih skulptura su Nedim Hadži Ahmetović Mafa, Robert Jurak i Izidor Zadravec. Pripadaju umjetničkoj grupi BKBF ( Bober Kunst Bildhauer Fabrik).


* Važno je istaći da trojica umjetnika realiziraju namjenske, duboko mislene kompozicije koje nemaju za cilj dekoraciju već istinitost, poziv na samokritiku i kritiku suvremenog društva i nasilja suvremene tehnologije i institucija, kao i političko- ekonomskog sistema i propagande istog, koji kapital stavlja prije humanizma.


... da li je knjiga oružje, moguće!? ... knjige su moćne, zabranjivane, spaljivane, skrivane, potajno čitane. Kada glavu napuniš informacijama iz knjiga riječi izlijeću kao zrna iz okvira pucaljki. Tako sam shvatio ovaj dio instalacije.



... enigma mi je ovaj "transformer". Ptica, avion što li radi među ovim pucaljkama? 
Ipak otkrih kako je naziv izložbe i skulpture: "PEGASUS JUNKERS P-JU 1922".



... razni likovi, kardinal Stepinac, kraljica Elizabete, Maradona, Tesla, Merkelica, Merilinka, Clinton porno diva Cicolina i još neki.










... kako shvatiti lik Majke Božije unutar pištolja? Razmišljajte, donosite svoje zaključke.




... alkohol ubija!!!





... našao sam i ovdje simboliku stradanja Zinskog i Frankopana.

* https://emedjimurje.net.hr/vijesti/drustvo/4382577/foto-ispred-czk-postavljene-neobicne-skulpture-u-sklopu-8-zrinski-art-festivala/

Nema komentara:

Objavi komentar