nedjelja, 30. lipnja 2019.

... oči pune Hrvatske - Barutana, Bjelovar, OPG Kezele!

... jedna vožnjica, klupska, obiteljska, Kuna i ja, Suki i Žac, onak malo kilometara za punu dušu, zadani smjer BJ, pa klopa negdje gdje sam već stotinama puta prošao, a nikada stao !

... krenulo se, Žac na novom ždrepcu XJR 1300 Yamahine proizvodnje negdje s početka dvijetisučitih i ja sa Šokcem, naravno.

... vožnja iscrpi kažu neki, ja bih se kladio da je tu značajnu misao izmislio i prvi uporabio naš Žac, normalno da sam u Hagnju planirao stati, osvježiti usta nečim tekućim, čak i kavu popiti, ali kad je pred ulazom u ugostiteljski objekt uočena ploča sa ponudom hrane, pa još k tome na samom vrhu pročitano sveto ime BUNCEK !!!
... gladne oči učiniše svoje, prvenstveno Žacu, a onda i nama, jer nema bolje klope u vrućem ljetnom danu od "nemasnog, neslanog i nekaloričnog" obroka kakav je buncek sa zeljem i pireom !!!
... jel da !?!?!?
... DA !!!
... naručismo, papasmo, zalili pivom, kavom, VODOOOOOM !!!

... Kuna i Suki razvukle osmjehe;


... a Žac i ja rasplesali beštek po bunceku i prilozima!



... eto nas i do barutane, povijesnog mjesta Domovinskog rata gdje je ćetnik odlučio ispisati svoju stranicu historije u korist naše povijesti!






... spomen soba je otključana samo za najavljene posjete, pa smo obišli kapelu i pomolili se pred križem za spokoj i slavu duša naših dečki kojima je četnički bezumnik oduzeo živote te noći.



 
... više o Barutani i toj tragediji na: http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Bjelovarska-Barutana-i-beogradski-spomenik-Milanu-Tepicu-Samo-su-mrtvi-vidjeli-kraj-rata









... i malo portreta za oproštaj od Barutane:



... kratki predah u jednoj birtijici grada Bjelovara s degustiranjem nekog novog voćnog piva i par litara mineralke (jbg. proradio buncek) !!!



... i onda napokon na zacrtanom cilju; OPG Kezele, Dapci, područje Čazme, ljubazno, čisto, zanimljivo, ukusno ne preskupo, sadržaji za djecu i odrasle, pojedince i grupe koji dolaze s ciljanom posjetom ili slučajnom, nismo previše naslikavali osim:




... više o OPG-u na: http://www.kezele-vino.hr/





Nema komentara:

Objavi komentar