srijeda, 21. kolovoza 2019.

... sa svojim unukom po Maksimiru !

... drugi dan na godišnjem, kuda; ma kupim malca i pravac Maksimir, Zoološki, znam da ćemo uživati zajedno!
... potrpali doma ruksak "rezervnih dijelova"; majica, sokova, klopice, čak i pelenu za svaki slučaj i gas prema Maksimiru ...

... a gdje početi nakon uspješna uparkiravanja na "mjestu pod Suncem" nego od Mogile, tko zna gdje će ga ljubavi odvesti, prema motorima, povijesti, možda, ali da će znati za ljubav prema Hrvatskoj to ziher, djedovi će ga učiti !!!



... nakon nekoliko kilometara trčanja u krug po stazama Maksimirskog parka konačno smo se dočepali ulaza u Zoo, karta, ulazak i spas, uzeo sam kolica za svog "trkaća" jer jedino sam tako bio ziher da mi neće trčati i po stazama Zoo-a!


...  malo poziranja:


...





... zatim malo razgledavanja:









... pa opet red poziranja:




... inače šetnja Zoom me već u startu razočarala, s prvim koracima uočavam previše što praznih, ali i prilično neurednih nastambi, kaveza, zaraslih u drač, travu, polupropali inventar (grane, hranilice, užad ...). Trebaš u nekima uočiti je li prazan ili ipak u "đungli" raslinja ima neka zvjerčica, ptica, primat, neki natpisi zbunjuju, neki su za pohvalu, ma toliko su ružni ti prazni kavezi da ih nisam ni fotkao. Dosta djelatnika/timaritelja samo baulja po Zoou, puši, sjedi na klupama, pijuckaju (e njih sam trebao fotkati) ... boli ih za popraviti neku ploču, za malo košnje ili pokupiti koji nebrigom odbačeni papirić.

BANDIĆU I KUMOVI _ USMJERITE NOVCE OVDJE; A NE NA "LJETA NA SAVI" !

... ono što je lijepo u Zoou jesu informativni panoi o nazivima životinja, česti edukacijski sadržaji, osjeti se kako ima želje životinje na ispravan način prikazati najmlađima. U gomili zubu vremena prepuštenih nastambi vidljivo je da se neke i uređuju, za neke postoje i na žalost dugoročni planovi uređenja (nastambe za medvjede).


















... a sad malo i životinja, pozitiva: ne djeluju neuhranjeno!























... i za kraj, pogled na najdraži stadion i na perivoj parka prema vidikovcu!


... ma sad je kraj, vole vas Dante i njegov dida, te najdraža mu "životinja" viđena u Zoou,
 robot-kornjača-kosilica" !!! ... OMG !!!!



Nema komentara:

Objavi komentar