nedjelja, 4. lipnja 2023.

... usputnosti - novo ruho male Martićeve!

 ... čitam kako nekima smeta oslikani pločnik na dijelu Martićeve ulice. Sto ljudi - sto čudi, uvijek bilo i uvijek će biti. No neka takvi ostanu u sivilu svoga asfaltiranoga mozga i bezbojne duše, a nama prepuste ovakve dijelove šarene i vesele atmosfere grada. Ja sam uživao u petnaestak minuta fotkanja ovog podnog murala.

... inicijativa je to "Asphalt Art Initiative”.  Želja im je pružiti uživanciju građanima u pješačkim zonama, stvoriti ih više i dati novu ugodu u urbanoj sredini grada. Ovih 250 kvadrata uređeno je u samo dva dana.

... u dogovoru s Vijećem gradske četvrti Donji Grad i Mjesnim odborom "Mala Martićeva" ranije je zatvorena je za promet osim pješacima i biciklistima. I neka je, bez naših prometala na tom malom potezu biti će svima ugodnije posjetiti jedan od kafića te "napuniti svoje baterije" kavom, pićem, društvom.

 


... umjetnik Boris Bare ovim je radovima asocirao na motive sa pločica iz haustora i hodnika zgrada Zagreba. Uzmete si cajtunge, neku knjigu, kavicu pa si uz "pločice" po ukusu u društvu fendice/frenda, nekoga iz obitelji stvorite ugođaj dnevnog boravka na cesti.



... preneseni su motovi s pločica iz vremena Austro-Ugarske monarhije.















Nema komentara:

Objavi komentar