nedjelja, 26. kolovoza 2018.

... neka bude godišnji - i bi godišnji (dio četvrti Mostar) !!!


... nastavak puta, dogovorena destinacija - Mostar !
... stari most - podrazumjevajuće !









... u dolasku svakako  treba obratiti pozornost na parking pljačkaše kojima ni Zagrebparking nije ravan, cjenkaš se oko cijene kao na bazaru u Tunisu, Istambulu, platiš koliko pristaneš, parking plac neobilježen, prašnjav, nema cjenika osim usmenog, cijene po vozilu od 5 do 10 KM, no za motor ipak izvučeš pola cijene...
... dojam o starom gradu; užas, preprljavo, ostatci rata bude pozornost na pad predmeta s visina, crijep, dasla, bilo što!
... Stari most i priču oko njega; srariju i noviju većina zna, ali treba ga vidjeti, obići iz nekoliko kuteva, poslikati se i uživati u njemu.
... dojmljive su i kule koje ga opasuju !









... ipak, neposredna okolina mosta nudi i dodatne i neočekivan vizualne užitke, kao vrt jednog kafea; tek sve uočiš s njegove terase, vidikovca s pogledom na most i okolinu:

... mali centralni vrt s natpisima/mislima velikih umova:

 





... zatim jedan ugodan i jednostavno uređeni stražnji zid s balkonima:




... vrtne stolice i čarobna svjetiljka !
 


... malo zanimljivosti okolnih ulica:





 

 


... a onda slučajno zaviriš kroz jedan prolaz i otkriješ još malo povijesti i "skrivene" ljepote Mostara, povijesne i religijske:

 
 




... ulična vreva i klasična ponuda kineskih suvenira (većinom)!


... Neretva !

 


... domačica na ulazu u jedan restorančić pored kojega se spušta na obalu Neretve i od kuda puca pogled na most i njegove znamenite skakače !





Nema komentara:

Objavi komentar