ponedjeljak, 26. rujna 2022.

... jedna avlija i dva (tri) putnika o puno kilometara!

 ... veli nedavno naš klupski "kilometrosakupljač" Jozo kako ima jednu ideju te pita što mislim o tome. Reci Jozo!?


... i nastavi Jozo iznositi ideju kako bi u dvorištu Cro Mota kod Robija sakupio nešto moto svijeta s ciljem promocije knjiga putopisa Borisa Rukavine i svoje malenkosti. Rekoh odlično, zašto da ne! Za tako nešto ne treba velikih organizacijskih zahvata i planova, shodno tomu ne treba ni neka velika logistika, a ni lova. Prostor uz Robijevo bitno "DA" imamo. Volje za tako nešto uz Jozinu energiju i tvrdoglavost (čitaj: pitbulovsku upornost) također imamo. Iskustva u organizaciji koječega nam ne nedostaje - samo nek još vrijeme posluži u nedjelju gospodnju dana 25. rujna.

... mala karta za puno kilometara Ksenije u Borisa Rukavina!


... razgrabite povratak!




... kratke pripreme, nešto klupa i stolova, stolica, nešto strujnih vodiča, jedan mali TV, čaše, čašice i ponešto tekućine za nešto malo vremena brzo su pripremljeni. Dućan Cro Moto otvorio je svoja vrata, Robi se uredio, zaključao radionicu te s nama počeo iščekivati prve zvuke motora koji dovoze/donose goste slušatelje ovog eventa (tak se sad to veli).


... dvokotači stižu, prostor zaposjedaju mahom poznati nam likovi domaće moto scene. Frendovi iz moto klubova, poneki četveronožni ljubimac, a naše glavne zvijezde Jozo i Boris poprimaju sve zadovoljnije izraze lica. Kiša još nije prijetnja, kreću pozdravljanja, osmijesi, rukovanja i međusobna čavrljanja. Toči se kava, pokoja rakijica, pivo i dim cigareta. Dvorište popunjavaju naši osmijesi i glasovi kao i zvuci mašina dvokotačkih nam ljubimaca.




... ovako Kuki: ak počnu zijevati, kuhaš duple kave slušateljima !


... Željcova cigareta i


Božin gem!










... skoro je 17.30; a uvijek točni Jozo zanemaruje zakazani početak u "peticu" te uz zvuke lupanja "escajg" noža po čaši konačno zamoljava svekoliko pučanstvo na pozornost. Poklonio se i započeo zahvalom na odazivu te ......


... glavni junak jedne knjige ili najveća zvijezda ipak strpljivo čeka priču o sebi!


... Boris i Jozo pričaju svoje priče, ne prepričavaju knjigu već zajedno svi razgovaramo, pitamo, slušamo, uživamo i mi s manje kilometara u guzici od njih. Maštamo te njihove daleke svjetove. Nižu se kilometri iz njihovih priča, zanimljivosti o ljudima i zemljama, anegdote, tehnički i zemljopisni podatci, postavljaju se i pitanja, vračaju se odgovori. Ima duhovitih verbalnih uleta i izleta i nas slušatelja i njih pripovjedača.








... o Borisu i Jozi ovdje na blogu neću, nabavite njihove knjige, uživajte u njihovim pričama, pratite njihove kilometre, upoznajte ih Vi koji niste; KUPITE KNJIGE - nećete zažaliti.


... slušalo se s pozornošću!


... nešto se s iskrenošću i potpisalo!







... Jozo ima najmoderniji "ĐI-PI-ES"!





... vidiš sine, Jozo prodaje "IX-TEJA" !











... MK Mogila s legendama!







... što reći za kraj, koju posluku porati, novi kilometri su već odvoženi, priprema se nova knjiga.
... veseli i zdravi bili, svijetom zdravo "oplovili"!


2 komentara: