petak, 16. lipnja 2023.

... usputnosti - Davor Pavelić - 0.8 (Outdoor exhibition Zagreb)!

 ... još jednom umjetnost na otvorenom. Davor Pavelić izlaže ispred ŠPUD-a. Teme su aktualne (rat u Ukrajini), a neke od prikazanih i s ne tako davnom tematikom pandemije, Trupm(izma), zidova podijela i sl.


... Davor Pavelić bivši je učenika ove škole. Prepoznatljivost i ugled stekao je radeći ilustracije za poznate naručitelje kao: The Boston Globe, The New York Times, Corriere della Sera, Wired UK, Harvard Business Review, HOW, McDonalds ect.


* No, naziv izložbe, a to je ujedno i njezin fokus je "0,8": visina je to koeficijenta za izračun mirovina samostalnim umjetnicima u Hrvatskoj, novi stari problem i predmet borbe samostalnih umjetnika. Kako pišu u pozivu na izložbu "Dok su svim ostalim djelatnostima te mjere ukinute već 2010. godine, samostalni umjetnici ostali su zakinuti za adekvatne doprinose mirovinskog osiguranja sve do 1. travnja 2023. kad im se koeficijent povisuje na stari iznos od 1,2 bez ikakve kompenzacije za izgubljene godine. Usprkos tome što samostalni umjetnici traže koeficijent od minimalno 1,8 koliko je u državnim institucijama u kulturi za srodna zanimanja, njihovi zahtjevi i dalje nailaze na zid nerazumijevanja".



... Ukrajina!




... zidovi u muško ženskim odnosima!?


... prva ilustracija lijevo gore; "tvit" ptičica radi gnijezdo u Trumpovoj glavi nazvana je: Leaving the Nest.


... gornja ilustracija desno naziva je: Rad od kuće!


... korona/pandemija kao motiv izražavanja.


... sloboda izražavanja!


... plakati dolje: Ženska prava hoću!




... nastavno i malo mojih motiva ispred glazbene kuće!




Nema komentara:

Objavi komentar