nedjelja, 8. rujna 2024.

... usputnosti - Štrudlafest (Jaškovo)!

 ... prvi današnji izbor i cilj dvokotačkog izleta bio je Štrudlafest u Jaškovu, selu štrudle. Jaškovo, selo tam nakon mosta nakon Mahićnog, oko kilometar lijevo skrećete s prometnice prema Ozlju. Prolaze se polja kukuruza, buća (misirača po našem slavonskom rječniku) vijugavom užom cestom, vočnjaci, livade, a sve vodi bliže ka štrudli.



... prostor od centra sela i restorana Žganjer pa prema kuriji Jaškovo popunjeno je brojnim štandovima i mirisima raznih štrudla, ostalih domaćih pekarskih i mesnih delicija, popratnim sadržajima za gutljaj i zalogaj. Obitelji, biciklisti, mještani, mi motoristi i bikeri, staro i mlado vijugaju između tih  slasnih i vizualnih iskušenja.







... inače su restoran Žganjer te selo Jaškovo upisani su u  Guinness World Record radi izrade najveće štrudle na svijetu. 2015. godine ispečena je najduža štrudla na svijetu, dugačka 1479 metara.


... nakon tog rekorda prvi štrudlafest održan je 2016. g.


... sajam obiluje različitim sadržajima za djecu i nas odraslu djecu kada je u pitanju hedonizam.






... dječji kutak "oživio" je i N. Tesla!



... dio sadržaja smješten je u dvorišne prostore kurije Jaškovo.












... mogli ste prošetati i do farme škotskih papkara OPG-a Kovač.















... nakon štrudle (njih nekoliko) žeđ sam ugasio craft pivom iz karlovačke pivovare Podrum. Odlično, posebno. Izdvajam pivo Anisa. Aromatizirano netradicionalnim začinima i biljem, proizvod je u grupi Spicy Herbs Ale. Obogaćeno je okusom anisa, pa je tako nastalo i ime. Drugo je bilo kušanje Frankopanskog piva, uljepšano kao gvirček kneginje Beatrice iz kaštela Dubovac.



... cekeri, vožnje kočijama, izrada štrudla na licu mjesta, strani izlagači iz Austrije koji su pripremili svoju štrudlu iz Seebodena.






... legendarna teta Marica postala je ambasadoricom štrudle. Posjetiteljima festivala prenaša iskustvo kao i priču o izradi najduže štrudle na svijetu – njihove Guinness štrudle.


... priča o cekeru!





... na svakom koraku sajma te na prilaznim prometnicama "vrebaju" čudni i šaljivi prometni znakovi.




... veselo, slatko, vidimo se do godine!





... i poznate face iz MK Winners za kraj!

Nema komentara:

Objavi komentar