nedjelja, 24. srpnja 2016.

... a sad o Jozi, Šolti i Braču !

... Jozo je tko ga ne zna čarobnjak, čarobnjak prijateljstva, čarobnjak srca, čarobnjak putovanja, čarobnjak je i volje, čarobnjak je Jozo,
da nije njegove zarazne čarobnosti sigurno ne bi dijelio sva svoja zadovoljstva i viđena prostranstva sa svima nama!
... hvala prijatelju, brate, Jozo na pozivu u neokrnjeni dio naše divne i od dragoga Boga dane nam domovine Hrvatske, zahvaljujući tvome spontanom pozivu na odmor u kutke tvoje djedovine nikada mi nije bilo tako lijepo kao zadnjih dana i vikend prije kada sam bio tvojim gostom !
... nije jednostavno podijeliti utiske i slike koje smo sa sobom ponijeli !
... more je znamo lijep doživljaj, posebno tijekom odmora, njime punimo svoje baterije, kapacitete za buduće dane, ono je zdravlje za tijelo i dušu koje dijelimo onima koji su nam dragi i žele posvetiti djelić svoga vremena u usvajanju naših priča i pričica s odmora !

... kapetan Jozo:

... i mali od palube:


 
... Šolta, otok uvala, otok ljepote, otok mira i tišine čak i u doba ljeta kada sve vrvi turistima, otok koji treba čuvati od najezde budućnosti, otok koji nudi svoju prirodu onima koji je žele čuvati i pamtiti, iskonsku i neokrnjenu u svojim mirisima, slikama, ljudima i svim darovanim blagodatima koje nam nudi !

... prvi doživljaj nakon pristajanja bio je pogled u uvalicu s Jozine terase, terase djedovine i njegovih predaka ! ... uvala Kruščica, no ne recite Jozi da sam napisao lokaciju ljepote !






... šetnja obalom donese ti i čudne naplavine mora, samo uključiš maštu !

... obala Šolte nudi svoje stjenje, uvale, male utvrde, mirise te ugođaj nedirnutosti Bogu hvala !









... neopisiv je osjećaj kada ti na moru tijekom plovidbe i malog zastoja na dlan sleti leptir, iskustvo koje srećom mogu podijeliti svima jer je Jozo brzo dohvatio mobitel i ulovio trenutak odmora malog gosta na mojoj ruci !


... još dvije, tri sličice:



... Splitski kanal u daljini mobitelaova objektiva !

... Nečujam, ime mjestu potpuno odgovara osjetivši mirnoću mjesta, tonove mora i cvrčaka sa obližnjih krošnji, vjerovati ću da mu je ime dala tišina, nečujnost!
... kažu da je najmlađe mjesto otoka, što se vidi po ružnoći betoniziranih i neprodanih apartmana koje nisam niti htio ovjekovječiti!
... tišinu uvale prihvatio je i potopljeni brod koji postaje mala atrakcija mjesta, posebno ribama i ranojutarnjim roniocima !








... prirodni dokaz čistoće mora !

... Milna, ime mjestu potpuno odgovara, milina je popiti jutarnju kavu u mjestu koje se budi nudeći svoju ljepotu, pogled na Splitska vrata, proći pored otočića Mrduje, predivna uvala sa zapadne obale otoka Brača!








... otok je ponudio doživljaju oka i lijepo poštovanje majci našega najvećeg pjesnika Tina Ujevića !








... sakrala Milne, okolina i unutrašnjost crkve župe Gospe od blagovijesti:










... spomenik  cijenjenom i zaslužnom mještaninu!



... ljepotu mjesta nagrđuju "spomenici" nemara i svakodnevice neriješenih imovinsko pravnih odnosa na nekoliko zgrada!


 ... i neki detalji iz okolnih uličica:





Nema komentara:

Objavi komentar