ponedjeljak, 9. rujna 2019.

... Kusonje - 28. obljetnica masakra!






... godine prolaze, obljetnice se nižu u nisku sjećanja, tako je i sa ovogodišnjom!
...  na blagdan Male Gospe 1991. godine, na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku i naš kraj (Pakrac i Lipik), zvijerski su ubijena su 18-orica pripadnika 105. bjelovarske brigade HV-a i dvojica policajaca, čija je postrojba upala u četničku zasjedu. Zarobljene i ranjene hrvatske vojnike pripadnici srpskih paravojnih postrojba su masakrirali te potom zakopali u masovnoj grobnici na području Rakova Potoka omah sa glavne ceste Pakrac - Požega pri skretanju za Brusnik. Tek su početkom 1992. tijela hrvatskih branitelja ekshumirana i dostojno pokopana.








... Žac, Toni, Mamić !




 
 


... nakon polaganja vijenaca i sv. mise krenula je povorka pješice do kapelice u Kusonjama, tadašnjem mjestu stradavanja naših branitelja (tu je bila kuća u koju su se sklonili).
 
 











 ... od stradalih branitelja sjećam se Željka Stipića s kojim sam išao u osnovnu i srednju školu, nadimak mu je bio Piri, živio je u domu u Lipiku!




   
 


... umorna koljena !


... premalo domaćih ljudi, više je bilo dužnosnika od domaćih ljudi, branitelja, kao da se ovaj tužni događaj obilježava samo za "Bjelovarčane"!
... žalosno !
,,, no ipak smo i Mamić i ja sreli neke stare drage ljude, nakon više godina popričali, upoznali i nove !
... rastali se uz nadu okupljanja dogodine ili neke naredne obljetnice !
... vječna slava i hvala svim braniteljima, počivali u miru Božijem!

Nema komentara:

Objavi komentar